Тереза Мей виключила другий референдум щодо членства в ЄС

Четвер, 15 листопада 2018, 20:16

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей виключила можливість проведення другого референдуму щодо членства країни в ЄС.

Про це вона заявила на прес-конференції в Лондоні.

"Я маю дуже чітку позицію щодо другого референдуму. Я висловила її депутатам парламенту і більшість із них погодилися, що вони дали можливість британцям проголосувати і тепер ми маємо забезпечити виконання цього голосування. Другого референдуму не буде", - сказала Мей.

"Ми спитали думку людей, вони сказали, що ми маємо вийти з Європейського союзу і ми вийдемо з ЄС 29 березня 2019 року", - додала вона.

Раніше Тереза Мей заявила, що її проект угоди про вихід з ЄC, погоджений з Брюсселем, відповідає всім очікуванням британців.

Нагадаємо, у четвер подали у відставку міністр з питань Brexit Домінік Рааб, державний секретар британського міністерства у справах Північної Ірландії Шайлеш Вара і міністр праці та пенсій Естер Макві. Своє рішення вони пояснили незгодою з проектом угоди про Brexit.

Напередодні після п’ятигодинного закритого засідання кабінет міністрів Великої Британії дав згоду на затвердження угоди про Brexit, узгодженої з Брюсселем у вівторок на технічному рівні. Мей визнала, що угода містить окремі пункти, які можуть викликати дискусію у британському суспільстві. Зокрема - питання Північної Ірландії.

Це рішення відкрило дорогу для офіційного затвердження умов Brexit на рівні Європейського союзу на позачерговому саміті ЄС, який пройде 25 листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.