Звільнена Трампом радниця відмовилася від посади посла США в Естонії – ЗМІ

П'ятниця, 16 листопада 2018, 19:34

Колишня заступниця радника з національної безпеки президента США Мірау Рікардель, звільнена цього тижня з Білого дому, відмовилася від пропозиції стати послом в Естонії.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела у Вашингтоні.

За інформацією агентства, президент США Дональд Трамп хоче знайти їй гарну посаду, і Рікардель був представлений список з майже дюжини посад, з яких вона може вибирати.

Рікардель була звільнена 14 листопада після конфлікту з дружиною президента США Меланією Трамп з приводу поїздки першої леді в Африку.

Вона нібито пригрозила заблокувати виділення ресурсів Ради національної безпеки на цю поїздку, якщо її або іншого співробітника ради не включать до складу делегації. У відповідь офіс Меланії Трамп опублікував офіційну заяву з вимогою звільнити Рікардель.

Посада посла США в Естонії залишається вакантною з червня 2018 року, коли пішов у відставку Джеймс Д. Мелвілл-молодший. Він пояснив своє рішення незгодою з критикою Трампа на адресу союзників США, а також зі спробами глави Білого дому налагодити відносини з російським президентом Владіміром Путіним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: