Іран обіцяє і далі експортувати нафту попри санкції США

Понеділок, 19 листопада 2018, 11:45

Іран продовжить експортувати нафту, незважаючи на санкції США, які президент Ірану називає частиною психологічної війни, приреченої на провал.

Із такою заявою іранський президент Хасан Рухані виступив у понеділок, повідомляє Reuters.

Відновивши санкції проти Ірану, Вашингтон хоче змусити Тегеран відмовитися від своїх ракетних програм, обмежити його ядерний розвиток та зменшити його вплив на військові угрупування на Близькому Сході.

"Ми не поступимося цьому тиску, який є частиною психологічної війни, розпочатої проти Ірану", - сказав Рухані в своєму виступі в місті Хой, що транслювалося в прямому ефірі на державному телебаченні.

"Вони не змогли зупинити наш експорт нафти. Ми будемо продовжувати її експортувати ... Ваша регіональна політика зазнала невдачі, і ви звинувачуєте Іран у провалі від Афганістану до Ємену та Сирії", - додав він.

Рухані сказав, що Вашингтону не вистачає необхідної міжнародної підтримки для реалізації його санкцій. Він нагадав, що Вашингтон тимчасово звільнив з-під дії санкцій вісім великих покупців іранської нафти.

"Америка зараз ізольована. Багато країн підтримують Іран. За винятком сіоністського режиму (Ізраїлю) і деяких країн регіону жодна інша країна не підтримує тиск Америки на Іран", - сказав він.

Європейський союз, Франція, Німеччина, Велика Британія, Росія і Китай, які разом зі США у 2015 році зняли санкції з Ірану в обмін на скорочення його ядерної програми, намагаються знайти способи обійти обмеження США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: