Макрон захищає підвищення податку на пальне, яке викликало масові протести

Вівторок, 20 листопада 2018, 15:18

Президент Франції Еммануель Макрон наполягає на підвищенні акцизів на пальне, що спричинило всенародні протести в країні, проте закликає до діалогу.

Про це повідомляє Associated Press.

У своїх перших коментарях щодо протестів, відколи понад чверть мільйона французьких водіїв заблокували дороги в суботу, Макрон заявив, що це "нормально", коли люди висловлюють розчарування.

Макрон зазначив, що намагається "змінити звички", відучуючи французів від викопного палива, а цей процес "ніколи не буває простим".

Президент Франції нагадав, що домогосподарствам з низьким доходом будуть видаватися субсидії на покупку більш чистих автомобілів або на перехід до більш дружніх до довкілля методів обігріву будинку.

Макрон, утім, не коментував насильство, яке спалахнуло під час протестів.

У вівторок на окремих дорогах Франції тривають протести.

Нагадаємо, минулими вихідними у масштабних акціях протесту у Франції проти підвищення цін на паливо взяли участь майже 300 тисяч осіб, які паралізували трафік навколо більш ніж 2 тисяч стратегічних об'єктів.

Учасники протестів блокують основні автошляхи по всій країні, в тому числі створюючи загородження на платних пунктах проїзду та ділянках з круговим рухом на в'їздах і виїздах в населені пункти.

Під час акцій у сутичках з поліцією постраждали як мінімум 409 людей, 14 із них отримали серйозні травми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.