Прем’єр Естонії заявив про завершення кризи в коаліції

Четвер, 22 листопада 2018, 12:59

Прем’єр Естонії Юрі Ратас заявив, що криза в коаліції, викликана розбіжностями щодо міграційного пакту ООН, завершилася.

Про це повідомляє портал ERR.

"Прийняття в Рійгікогу у другому читанні державного бюджету на 2019 рік показує, що напруженість в уряді знята. Єдине рішення правлячої коаліції доводить, що закиди у відсутності взаємодії або ухилення від прийняття рішень є беззмістовними", - заявив голова Центристської партії, яка очолює уряд.

З приводу глобальної угоди ООН про міграцію, що викликала розбіжності, Ратас заявив, що уряд не буде приймати рішення з цього питання через відсутність консенсусу.

"У цьому питанні "Вітчизна" дотримується однієї думки, а центристська партія і соціал-демократи - іншої. В нинішній політичній ситуації уряд це рішення приймати не буде", - сказав прем'єр-міністр.

За його словами, рішення має бути прийняте в Рійгікогу (парламенті). "Якщо з одного питання немає консенсусу, то Конституція дає можливість розглянути такі заяви в Рійгікогу. Якщо парламент прийме рішення по міграційному пакту, це дасть сигнал, що Естонія його підтримує", - пояснив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.