У Німеччині росіянина засудили на 14 років за напад на автобус "Боруссії"

Вівторок, 27 листопада 2018, 15:53

У Німеччині засудили до 14 років тюремного ув'язнення обвинуваченого в нападі на командний автобус футбольного клубу "Боруссія" Дортмунд.

Про це повідомляє AFP.

Обвинуваченим є 29-річний громадянин Німеччини російського походження Сергєй Венергольд. 11 квітня 2017 року він зупинився в тому ж готелі, що і команда, яка ввечері відправлялася на матч Ліги чемпіонів.

 
Сергєй Венергольд (фото - AFP)

Він сховав в огорожі біля входу в готель три вибухових пристрої, в кожному з яких був кілограм суміші перекису водню і близько 65 металевих болтів розміром з сигарету.

В результаті вибуху постраждали дві людини - гравець "Боруссії" Марк Бартра і поліцейський, який супроводжував автобус.

Пошкоджений вибухами автобус
Пошкоджений вибухами автобус "Борусії"

Венергольд також залишив на місці вибухів листа з ісламістськими терористичними мотивами, викликавши первісні підозри про можливу атаку джихадистів.

Проте слідство встановило, що він сподівався отримати фінансову вигоду від атаки, сподіваючись на падіння ринкової вартості клубу.

Венергольд купив опціони і контракти на суму близько 26 тисяч євро - по суті ставка на падіння курсу акцій клубу - і сподівався отримати півмільйона євро, сказали прокурори.

Поліція заарештувала Венергольда через 10 днів після атаки. Він визнав свою провину і заявив про каяття.

Суд визнав обвинуваченого винним по 28 пунктам звинувачення в замаху на вбивство. Прокурор під час судового процесу вимагав довічного позбавлення волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: