Сербія має тісніше пов'язувати з ЄС свою політику щодо Росії - Європарламент

Четвер, 29 листопада 2018, 14:31

Сербія повинна тісніше пов'язувати свою зовнішню політику з Європейським союзом, в тому числі в питанні Росії.

Про це йдеться в затвердженій Європарламентом резолюції, в якій оцінювалися зусилля Сербії щодо зближення з ЄС і можливе членство в майбутньому.

Депутати Європарламенту підтримали інтеграцію Сербії в ЄС і зажадали активного просування цього стратегічного рішення серед сербської громадськості. Вони також підкреслили зусилля Сербії щодо нормалізації відносин з сусіднім Косово і виступили за діалог, який би сприяв досягненню всеосяжної угоди про нормалізацію.

Депутати вважають, що будь-яка майбутня угода буде прийнятною тільки при взаємній згоді між Сербією і Косово і при врахуванні загальної стабільності в регіоні і міжнародного права.

У той же час євродепутати закликають сербськау владуактивізувати зусилля із реформування верховенства закону, активізувати боротьбу з корупцією і організованою злочинністю і продовжувати реформувати державну адміністрацію країни, щоб зробити її більш політично нейтральною.

"Сербія також повинна бути більш узгодженою з політикою ЄС у сфері зовнішньої політики і безпеки, в тому числі по Росії і всередині Організації Об'єднаних Націй", - наголошується в резолюції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.