Підозрювана у справі перевороту в Чорногорії втекла із суду до посольства Сербії

Понеділок, 26 листопада 2018, 17:22

Чорногорія викликала посла Сербії після того, як підозрювана у справі про спробу державного перевороту 2016 року втекла до посольства Сербії, щоб уникнути затримання.

Про це повідомляє Associated Press.

Підозрювана Бранка Міліч вийшла з залу суду під час слухання в п'ятницю, скаржачись на те, що її права були порушені. Тоді суд наказав їй заарештувати, але вона втекла до посольства Сербії.

Міліч має сербське громадянство. Вона одна із 14 підозрюваних у судовій справі про змову з метою повалення чорногорського уряду жовтні 2016 року, який мав завадити вступу країни в НАТО. У справі також проходять двоє росіян, але Москва заперечує причетність.

Міністерство закордонних справ Чорногорії заявило в понеділок, що запросило офіційну позицію Сербії.

У заяві сербський посол Зоран Бінгулак підтвердив, що Міліч перебуває в посольстві, і Сербія "усвідомлює законну процедуру та необхідні зобов'язання".

Нагадаємо, 16 жовтня 2016 року в день парламентських виборів у Чорногорії заарештували 20 громадян Сербії, звинувативши їх у плануванні збройних нападів на державні установи.

Пізніше, крім лідерів проросійської опозиції Андрія Мандича і Мілана Кнєжевича, в спробі держперевороту звинуватили двох росіян - Едуарда Шишмакова і Владіміра Моісеєва та дев'ятьох громадян Сербії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.