Президент Сербії передав Путіну послання на тлі зростання напруги в Косові

П'ятниця, 23 листопада 2018, 13:17

У зв'язку зі зростанням напруги у Косові, спричиненим арештом чотирьох сербів, президент Сербії Александр Вучич провів зустрічі з послами Росії і Китаю, через яких передав послання лідерам цих країн.

Про це повідомив генеральний секретар сербського президента Нікола Селаковіч, передає сербський державний телеканал РТС.

Вучич зустрівся з послами після екстреної зустрічі з керівництвом силового блоку країни. Він проінформував дипломатів про останні події в Косові.

За словами Селаковіча, Вучич передав через послів повідомлення Владіміру Путіну і Сі Цзіньпіну. Зустрічі з послами інших держав у глави Сербії сьогодні не заплановані.

У п’ятницю вранці сили спеціального призначення Косова ROSU заарештували у Косовській Митровиці чотирьох сербів. У місті звучали сирени, очевидці кажуть, що чули постріли. Дії правоохоронців викликали невеликі акції протесту.

У поліції Косова повідомили, що арешти відбулись у зв'язку з розслідуванням убивства сербського опозиційного політика Олівера Івановича, яке сталось кілька місяців тому. Цю інформацію підтвердив і прем’єр Косова Рамуш Харадінай.

Він закликав зберігати спокій та зазначив, що операція косовської поліції на Півночі Косовської Митровиці не має політичного харакетру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.