Лідери опозиції Чорногорії просять допомоги у Макрона, Вучича і Путіна

Понеділок, 5 листопада 2018, 16:46

Лідери чорногорського опозиційного "Демократичного фронту" Мілан Кнежевич і Андрія Мандич надіслали листа президенту Сербії Александару Вучичу та європейським лідерам, вимагаючи припинити переслідування, яке, за їхніми словами, здійснюється проти них та політичного альянсу, який вони представляють.

Про це пише РТС.

"Чорногорський режим серйозно дестабілізує соціальну та політичну ситуацію", - заявили опозиціонери.

За їхніми словами, "Демократичний фронт", найсильніший опозиційний альянс в Чорногорії, вже протягом понад двох років проходить через всі можливі і неможливі стадії інституційного переслідування.

"Ми переконані в тому, що в Європі сьогодні немає іншого політичного альянсу, чиї лідери фігурують у ряді судових справ, а посадові особи перебувають під багатомісячним арештами з порушеннями основних прав людини. Нас позбавили права здійснювати свої міжнародні політичні дії, тому що наші проїзні документи вилучили", - йдеться в листі.

Два дні тому "Демократичний фронт" заявив, що Верховний суд в Подгориці виніс рішення знову забрати паспорти лідерів цього опозиційного альянсу Кнежевича і Мандича.

Вони, крім Вучича, надіслали лист президентам РФ Владіміру Путіну, Франції Еммануелю Макрону, Парламентській асамблеї Ради Європи, главі Європарламенту Антоніо Тальяні та президенту ПА ОБСЄ Гігі Церетелі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.