Три штати США проголосували за легалізацію марихуани

Середа, 7 листопада 2018, 10:22

Виборці трьох американських штатів – Мічіган, Юта та Вісконсин – під час проміжних виборів 6 листопада підтримали пропозицію розширення прав громадян на вживання марихуани.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це свідчать попередні результати голосування.

При цьому у кожному з названих штатів йшлося про різний рівень легалізації, а також про різні юридичні наслідки референдуму.

У штаті Мічіган, за результатами підрахунку голосів із 70% дільниць, виборці підтримали найвищий рівень легалізації – дозвіл на вживання марихуани "з метою відпочинку". За цю пропозицію проголосувало 56,7% виборців (2 млн з підрахованих бюлетенів), проти – 43,3% (1,5 млн виборців). Практично в усіх округах пропозиція знайшла підтримку виборців

Як зазначає CNN, пропонується дозволити вживання легкого наркотику особам старшим за 21 рік. Кожен матиме право вирощувати не більше 12 рослин для власного ужитку, а також зберігати вдома до 10 унцій (283 грами) марихуани.

В штаті Юта на затвердження була винесена пропозиція про нижчий рівень легалізації – для вживання за медичними показами, із рецептом від лікаря. Після підрахунку даних з 96% дільниць 53,2% виборців висловилися за зміну законодавства штату. Розподіл голосів у Юті не такий однозначний – легалізацію підтримали у столиці штату, Солт Лейк Сіті та у кількох округах, натомість мешканці більшості малонаселених округів голосували проти.

Голосування Мічігані та в Юті має призвести до зміни законодавства шататів.

У Вісконсині пройшов консультативний референдум, який не має наслідком зміну норм. На голосування у низці округів виносилося питання про легалізацію марихуани з метою відпочинку. В усіх цих районах ідея легалізації знайшла підтримку – приміром, у найбільшому місті штату, Мілуокі, за неї проголосувало 70% виборців, зазначає місцеве видання Journal Sentinel.

Як відомо, 6 листопада у США проходили проміжні вибори до Конгресу США. Республіканці зберегли більшість в Сенаті США, забезпечивши собі мінімум 52 місця при необхідних 50, проте втратили більшість в Палаті представників.

Разом з виборами у кількох штатах відбувся референдум щодо легалізації марихуани. Детальніше про це – читайте у статті: Трава для явки: як у США суміщають вибори та референдум про марихуану

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: