Україна і НАТО здатні ефективно протистояти гібридним загрозам - Климпуш-Цинцадзе

Середа, 7 листопада 2018, 16:49

Співпраця НАТО та України здатна виробити ефективні методи протидії російським гібридним загрозам.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе під час дискусії на міжнародній конференції "Уроки гібридного десятиліття: що треба знати для успішного руху вперед", яка проходить в Києві.

"Саме НАТО є тією інституцією, яка здатна дати відсіч гібридній війні. Україна знаходиться на передньому краї цієї війни, яка вже сьогодні відбувається від Балтійського до Чорного морів", – заявила віце-прем'єр.

Вона підкреслила, що конфлікти XXI століття суттєво відрізняються від тих, які були раніше, і сьогодні найбільшим викликом для демократичного світу є усвідомлення цих загроз та формулювання спільної відповіді.

"Ми живемо у час, коли загроза може виникнути з невинного повідомлення у соціальній мережі, коли очевидний військовий напад однієї суверенної держави на іншу і не вважається таким очевидним, адже "нас там немає", коли раптом розумієш, що громадянами твоєї країни вміло маніпулюють ззовні. Це ті загрози, які ми називаємо гібридними", - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

На її думку, зусиль для протидії гібридним загрозам на рівні суспільств недостатньо, необхідна консолідована відповідь на міжнародному рівні.

"Той рівень взаємопов’язаності, який зараз існує у світі, вимагає побудови міжнародної коаліції з протидії гібридним загрозам демократії. Йдеться про обмін досвідом, інформацією та підтримку один одного, наприклад, у випадку кібератак", - сказала віце-прем’єр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: