Екс-голові юстиції Монако висунули звинувачення у справі російського олігарха

Четвер, 8 листопада 2018, 16:47

Колишньому голові Департаменту юридичних послуг Монако (посада, еквівалентна міністру юстиції. – Ред.) Філіпу Нарміно висунули звинувачення в корупції в рамках розслідування справи російського мільярдера Дмитрія Риболовлєва.

Про це, посилаючись на прокуратуру Монако, повідомила в четвер радіостанція Europe1.

Нарміно звинуватили в пасивній та активній торгівлі впливом і пасивній корупції, а також порушенні таємниці слідства. Раніше повідомлялося, що звинувачення у цій справі висунули також його дружині і сину.

6 листопада російського мільярдера Дмитрія Риболовлєва затримали для допиту. Його підозрюють у корупції і торгівлі впливом, а також у співучасті в цих злочинах. На віллі і в офісі олігарха провели обшуки, в ході яких вилучили документи, мобільні телефони та комп'ютери.

Слідчі поставили Риболовлєву близько шестисот запитань, а потім відпустили під підписку про невиїзд.

У вересні 2017 року у французькій пресі з'явилися публікації листування з телефону адвоката Риболовлєва Тетяни Бершеди. З листування випливало, що Риболовлєв скористався своїми зв'язками в правоохоронних і судових органах Монако, щоб вплинути на слідство, яке ведеться за його позовом до арт-дилера Іва Був'є.

Риболовлєв звинувачував Був'є в необґрунтованому завищенні ціни на продані йому 37 картин художників початку XX століття загальною вартістю близько 1 млрд євро.

Міністр Нарміно пішов у відставку після того, як стало відомо, що Риболовлєв регулярно запрошував його до свого маєтку в Швейцарії.

Мінфін США включив Риболовлєва до так званого "кремлівського списку" - наближеного до президента РФ оточення, проти якого уряд США може запровадити санкції. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.