Монако: наближеного до Путіна російського олігарха відпустили під підписку про невиїзд

Четвер, 8 листопада 2018, 13:27

Російському мільярдерові Дмитрію Риболовлєву висунули звинувачення у справі про корупцію в Монако. Його відпустили з поліції під підписку про невиїзд після того, як 6 листопада затримали для допиту.

Про це пише Nice-Matin.

Слідчі поставили Риболовлєву близько шестисот запитань, але він відмовився на них відповідати.

Monaco Matin повідомляє, що разом з Риболовлєвим звинувачення висунули ще трьом фігурантам справи - дружині і синові колишнього міністра юстиції Монако Філіпа Нарміно, а також адвокатові олігарха Тетяні Бершеді, яку так само відпустили під підписку про невиїзд. Прокурор уточнила, що деталі звинувачення будуть відомі пізніше. 

Розслідування діяльності бізнесмена було розпочато генеральним прокурором Монако у зв'язку з фактами корупції, торгівлі впливом та іншими епізодами.

 

 J.-F. O.

За даними французької газети Le Monde, в розслідуванні фігурує ім'я арт-дилера Іва Був'є, з яким Риболовлєв судився в Швейцарії через те, що той нібито вводив його в оману з приводу справжньої вартості картин, які продавав.

Свої втрати Риболовлєв оцінив в мільярд доларів.

"Ми розраховуємо, що нам не важко буде продемонструвати, що пан Ів Був'є, якому висунули звинувачення в найбільшому інтернет-шахрайстві, користувався і продовжує користуватися з боку судових органів в Монако ставленням дуже далеким від неприхильного", - йшлося у заяві захисників бізнесмена.

Був'є сам звинувачує Риболовлєва у порушенні закону.

У вересні 2017 року у французькій пресі з'явилися публікації листування з телефону адвоката Риболовлєва Тетяни Бершеди. З листування випливало, що Риболовлєв скористався своїми зв'язками в правоохоронних і судових органах Монако, щоб вплинути на слідство, яке ведеться за його позовом до Був'є. Міністр Нарміно пішов у відставку після того, як стало відомо, що Риболовлєв регулярно запрошував його до свого маєтку в Швейцарії.

Риболовлєв - російський підприємець, колишній фактичний власник "Уралкалію" в 1990-2000-х роках, з 2010 року - контролюючий акціонер Банку Кіпру, з 2011 року - основний власник французького футбольного клубу "Монако". 

Мінфін США включав Риболовлєва до так званого "кремлівського списку" - наближеного до президента РФ оточення. Журнал Forbes оцінює статки Риболовлєва у 6,8 млрд доларів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.