Лавров обурився, що Австрія не звернулась до РФ після виявлення шпигуна

П'ятниця, 9 листопада 2018, 13:23

Голова МЗС Росії Сергєй Лавров, що його "неприємно здивувала" відсутність запиту з боку Відня для роз'яснення ситуації про шпигунство відставного полковника австрійської армії на користь Росії.

Про це Лавров заявив в п'ятницю, повідомляє агентство ТАСС.

"Мене ця інформація неприємно здивувала. Споконвіку було прийнято, якщо у якоїсь країни виникають занепокоєння, підозри щодо дій іншої країни... то відповідно до норм міжнародного спілкування слід безпосередньо запитувати роз'яснення", - заявив Лавров.

"На жаль, останнім часом наші західні партнери взяли за правило вдаватися не до традиційної дипломатії з дотриманням всіх правил пристойності, а до мегафонної, звинувачуючи нас публічно, вимагаючи публічно порозумітися з питання, про яке нам нічого не відомо ", - додав міністр.

Як повідомлялося, глава МЗС Австрії Карін Кнайсль скасувала заплановану поїздку до Москви на тлі повідомлень про екс-полковника збройних сил Австрії, який протягом 20 років шпигував на РФ.

Колишнього полковника збройних сил Австрії затримали за підозрою в тому, що він протягом 20 років займався розвіддіяльністю на користь Росії.

Його підозрюють у тому, що протягом 20 років він передавав Росії інформацію, за що отримав 300 тисяч євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.