Україна і Німеччина підписали угоду про соціальне забезпечення

П'ятниця, 9 листопада 2018, 16:10

Україна і Німеччина підписали угоду про соціальне забезпечення, яка координує соціальний захист, зокрема, в галузі державного пенсійного страхування і страхування у разі нещасного випадку.

Про це повідомляє прес-служба посольства Німеччини в Україні.

Угода містить регулювання щодо уникнення подвійного страхування в обох країнах. Так, для працівників, а також їхніх роботодавців, головним чином, діють норми законодавства тієї держави, в якій по факту здійснюється трудова діяльність. Для працівників, що тимчасово задіяні в іншій країні, забезпечується, що вони можуть залишатися інтегрованими в систему соціального страхування тієї країни, де вони працювали до того.

"Через масштабні та інтенсивні зовнішньоекономічні відносини Німеччини з Україною підписання відповідає інтересам обох сторін, оскільки Угода може полегшити обопільне інвестування і, таким чином, посприяти створенню робочих місць", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Угода передбачає необмежений переказ пенсій в іншу Договірну державу (принцип експорту виплат). Передумови для набуття права на пенсію можуть виконуватися через спільне підсумовування набутого в обох державах страхового стажу (накопичення мінімального пенсійного стажу). Також у галузі страхування у разі нещасного випадку Угода є також основою для того, щоб виплати могли здійснюватися в необмеженому обсязі в іншу Договірну державу.

Таким чином, ця Угода розроблена за принципами, які чинні всередині Європейського Союзу. Для остаточного набуття чинності після підписання необхідним є ще схвалення парламентами в обох країнах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.