У Львові затримали 4 осіб, що намагались пошкодити конструкції на Цвинтарі орлят

Понеділок, 10 грудня 2018, 10:53

У Львові в неділю затримали чотири особи, які намагалися пошкодити конструкції біля скульптур левів на польських військових похованнях.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Львівської міської ради з посиланням на керівника Личаківського цвинтаря Михайла Нагая.

Інцидент стався близько 14.50 у неділю. Зловмисників зафіксували камери спостереження.

"Ці чотири молоді особи затримані, з ними працює поліція. Пошкодження на конструкціях не значні, виламано кусок площею приблизно 35 см", — повідомив Михайло Нагай.

Нагадаємо, попередній інцидент з польськими військовими похованнями на Личаківському цвинтарі стався в ніч на 5 грудня. Тоді зловмисники також здійснили спробу розбити конструкції скульптур левів.

Раніше Львівська обласна рада ухвалила резолюцію, в якій вимагає від міської влади та правоохоронних органів усунути скульптури левів з написом "Тобі, Польща", а також визначити осіб, через яких відбулося "незаконне переміщення скульптур левів і встановлення їх на території Личаківського кладовища". У МЗС Польщі висловили протест і заявили, що рішення щодо знесення можуть ухвалювати у Києві, а не у Львові.

Питання знесення кам’яних фігур левів з Меморіалу львівських орлят пов'язане, зокрема, з політичними проблемами в Україні, заявив  польський президент Анджей Дуда.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: