У Львові намагалися розбити скульптури левів на польських військових похованнях

Середа, 5 грудня 2018, 11:15
На Личаківському кладовищі у Львові минулої ночі зловмисники здійснили спробу розбити конструкції скульптур левів.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

"Близько 2 години ночі на польських військових похованнях Личаківського кладовища була вчинена спроба розбити конструкції левів. До ранку ці конструкції відновили, але зловмисників затримати не вдалось", - йдеться у повідомленні.

За словами заступника міського голови Андрія Москаленка, відбулась "чергова спроба провокації".

"Зараз тривають слідчі дії. Поліція та СБУ були одразу викликані на місце. Зважаючи на системність провокацій, Львівська міська рада вимагає від правоохоронних органів ефективних дій щодо розслідування та недопущення подальших подібних випадків", - сказано у повідомленні.

Раніше Львівська обласна рада ухвалила резолюцію, в якій вимагає від міської влади та правоохоронних органів усунути скульптури левів з написом "Тобі, Польща", а також визначити осіб, через яких відбулося "незаконне переміщення скульптур левів і встановлення їх на території Личаківського кладовища". У МЗС Польщі висловили протест і заявили, що рішення щодо знесення можуть ухвалювати у Києві, а не у Львові.

Питання знесення кам’яних фігур левів з Меморіалу львівських орлят пов'язане, зокрема, з політичними проблемами в Україні, заявив  польський президент Анджей Дуда.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: