Кандидата в прем'єри Латвії запідозрили у спробі провести проросійську партію в уряд

Вівторок, 4 грудня 2018, 13:16

Партія "Для розвитку/За!", яку кандидат у прем'єри від KPV LV Алдіс Гобземс виключив з переговорів про створення нового уряду, заявила, що Гобземс може діяти в інтересах проросійської партії "Злагода".

Про це пише Delfi.

"Гобземс зрозумів, що ми не допустимо планів, які він виношує, щодо проштовхування "Злагоди" в уряд через задній двір", - так пояснила "Для розвитку/За!" рішення Гобземса не співпрацювати з нею.

Сам кандидат на пост голови уряду заявив, що "Для розвитку/За!" "незацікавлена в зменшенні цін на медикаменти, у скасуванні компоненту обов'язкової закупівлі, в обмеженні азартних ігор".

Нагадаємо, до 13-го Сейму Латвії пройшли 7 політичних сил. Проросійська соціал-демократична партія "Злагода" (Saskaņa) перемогла, отримавши майже 20% голосів.

На другому місці - популістична партія KPV ("Кому належить держава"), яка отримала підтримку 14,1% виборців. Далі йдуть Нова консервативна партія з 13,6%, партія "Для розвитку/За!" (12%), "Національне об’єднання" (11%).

Детальніше про результати виборів читайте у статті: "Ніхто не любить переможця: як провалився російський реванш на виборах у Латвії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.