Президент Латвії висунув лідера популістів на посаду прем'єра

Вівторок, 27 листопада 2018, 12:09

Президент Латвії Раймонд Вейоніс запропонував кандидатуру лідера популістичної партії KPV LV Алдіса Гобземса на посаду прем'єр-міністра і доручив йому спробувати сформувати уряд.

Про це повідомляє Delfi.

Партія KPV LV ("Кому належить держава") отримала підтримку 14,1% виборців на парламентських виборах у листопаді і посіла друге місце після проросійської соціал-демократичної партія "Злагода" (Saskaņa).

 
Алдіс Гобземс (фото Delfi).

Гобземс тепер має два тижні для переговорів про формування уряду. За цей час повинні бути відомі всі міністри і намічений план робіт, а головне - сформована така коаліція, яка отримає більшість в парламенті.

Минулої п’ятниці Вейоніс попередив партії, які пройшли у парламенту, що вони мають до понеділка висунути кандидата у прем’єри. Цього не сталося і глава держави сам визначився із кандидатурою.

Гобземс став другим номінованим президентом кандидатом. Раніше сформувати уряд намагався лідер Нової консервативної партії (третє місце на виборах) Яніс Борданс. Переговори тривали тиждень, проте врешті-решт частина потенційних партнерів по коаліції відмовилися працювати під керівництвом Борданса.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.