У Берліні відбудеться "нормандська" зустріч щодо ситуації в Керченській протоці

Вівторок, 11 грудня 2018, 14:23

У Берліні 11 грудня відбудеться зустріч радників лідерів країн "нормандського формату" (України, Німеччини, Франції та Росії) щодо ситуації в районі Керченської протоки і Азовського моря.

Як повідомляє "Укрінформ", українську сторону на зустрічі представляють заступник голови Адміністрації Президента Костянтин Єлісеєв, у переговорах також візьме участь заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

Від російської сторони в переговорах візьме участь помічник президента РФ Владислав Сурков, від німецької - радник канцлера ФРН Ян Гекер.

Про відповідні переговори домовилися федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Росії Владімір Путін, заявив 1 грудня представник німецького уряду Штеффен Зайберт.

2 грудня президент України Петро Порошенко пояснив: "Ця пропозиція попередньо була погоджена зі мною як президентом України під час телефонної розмови з канцлером Німеччини, і ми, безумовно, візьмемо участь у зустрічі "нормандського формату" на рівні політичних радників, на яку ми ставимо термінове питання – вимогу до РФ повернути наших військових, кораблі та відкрити Керченську протоку".

На зустрічі у вівторок сторони повинні обговорити пропозицію, висловлену міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом, про розширення спостережної місії ОБСЄ в Україні на Азовське море.

Водночас Маас підкреслив, що Німеччина вважає недоцільними нові санкції ЄС проти Росії у зв'язку з агресією проти України в районі Керченської протоки, допоки триватимуть зусилля щодо деескалації конфлікту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: