У Бундестазі закликали переглянути позицію Німеччини щодо "Північного потоку-2"

Середа, 12 грудня 2018, 10:59

Голова комітету Бундестагу з питань зовнішньої політики Норберт Реттген вважає, що Німеччина має у терміновому порядку переглянути свою позицію щодо "Північного потоку-2".

Про це йдеться у його статті у The Guardian.

Політик не виключає подальшої агресії Росії щодо України, яка може полягати у вторгненні у прибережну зону Азовського моря задля захоплення сухопутного шляху до окупованого Кримського півострова.

На його думку, щоб запобігти цьому, Європа має бути послідовною і одностайною.

"Наша найбільша сила полягає у нашій єдності. Військові засоби врегулювання конфлікту не розглядаються, однак слід враховувати всі варіанти, не пов’язані з війною", - вважає Реттген.

Він також наголосив, що ЄС не повинен скасовувати санкції проти Росії, доки немає належного виконання Мінських угод.

"Але ми повинні йти далі: Німеччина, зокрема, має терміново переглянути спірний проект газопроводу "Північний потік-2" - зазначив політик, який є послідовним противником проекту.

"Північний потік-2" навряд чи є суто комерційним проектом; він має сильні геополітичні наслідки. Будівельні ліцензії вже були надані усіма залученими європейськими державами - за винятком Данії, - таким чином, зупинка проекту стала ще складнішою. Як мінімум, Росія повинна гарантувати, що транзит газу через Україну триватиме", - наголосив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.