Сікорський розповів, як нинішній уряд Польщі "задовольнив" США

Середа, 12 грудня 2018, 13:56

Правляча польська партія "Право і справедливість" після приходу до влади зруйнувала стосунки з Росією та Німеччиною, щоб догодити Сполученим Штатам.

Про це заявив колишній міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв’ю угорському виданню Valasz.

"Моє пророцтво стало досить точним. Я передбачав, що якщо партія "Право і справедливість" прийде до влади, це зруйнує наші відносини з Росією та Німеччиною, і ми будемо дуже раді, тому що ми зробили мінет американцям", - сказав Сікорський.

Колишній міністр давав інтерв’ю англійською мовою, в угорській версії цієї цитати немає. Проте автор інтерв’ю підтвердив "Європейській правді", що ці слова справді були сказані Сікорським.

Сікорський також заявив, що помилково вважати союз Польщі з США ліцензію на безвідповідальність Варшави у європейській політиці та в стосунках з сусідами.

"Ми можемо розраховувати на американську допомогу в деяких випадках, але не в інших. Наприклад, якщо американсько-китайська торговельна війна стане чимось серйознішим, де, на вашу думку, США будуть приділяти більше уваги і використовувати свої ресурси: там чи тут? Я знаю відповідь", - пояснив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: