Курди за підтримки США звільнили останнє місто під контролем ІДІЛ у Сирії

карта
П'ятниця, 14 грудня 2018, 13:30

Курдські бійці вранці 14 грудня після жорстоких боїв захопили останнє сирійське місто, утримуване "Ісламською державою". Наступ підтримала авіація коаліції під проводом США.

Про це повідомляє Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини.

Падіння Хаджина відбувається після інтенсивних битв в останній твердині ІДІЛ поблизу іракського кордону на сході Сирії. Терористи контролюють ще кілька сіл поруч.

 

Сирійські демократичні сили (SDF), очолювані курдами і підтримані США, намагаються взяти Хаджин протягом останніх трьох місяців. Наступ посилився останніми тижнями після прибуття підкріплень із північної Сирії.

У повідомленні сказано, що деякі бойовики ІДІЛ відійшли до околиць міста та що бої досі продовжуються у полях навколо Хаджина.

Спостерігачі зафіксували значні втрати протягом останнього місяця боїв у цьому районі. У декількох районах, що були під контролем організації "Ісламська держава", загинуло 196 мирних жителів, зокрема 73 дитини та 53 жінки, в тому числі 100 сирійських громадян, включаючи 42 дітей та 28 жінок. Сирійська обсерваторія також задокументувала вбивство 257 членів організації "Ісламська держава" з 10 листопада по 10 грудня 2018 року і смерть 172 бійців Сирійських демократичних сил за той же період.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.