Мер Генуї пообіцяв новий міст замість зруйнованого до наступного Різдва

Субота, 15 грудня 2018, 17:11

Мер Генуї пообіцяв збудувати до Різдва 2019 року новий міст замість того, що зруйнувався у серпні і під уламками якого загинули 43 людини.

Про це повідомляє Associated Press.

Мер Марко Буччі в суботу відкрив майданчик для знесення стовпів та частин прольоту, які залишився від мосту Моранді, кілька прольотів якого впали 14 серпня.

Буччі сказав, що знесення буде розпочато після остаточного затвердження, яке очікується в найближчі дні від прокурорів, які розслідують причини аварії.

Мер сказав, що демонтажні роботи мають завершити до 31 березня. Він відмовився сказати, яка будівельна компанія будуватиме головний автомобільний міст.

Нагадаємо, італійська прокуратура в рамках розслідування причин обвалення мосту в Генуї перевіряє діяльність 20 осіб  та компанії, яка керує інфраструктурним об’єктом.

Частина мосту Моранді у Генуї довжиною близько 100 метрів обвалилася 14 серпня. Впала секція, яка проходила над залізничними рейками та річкою Польчевера.

Обвалення автомобільного мосту в Генуї, ймовірно, сталося внаслідок "низки причин", а не тільки через руйнування сталевих канатів - вант.

Операція з пошуку загиблих під завалами автомобільного мосту в Генуї завершилася 19 серпня, офіційна кількість загиблих досягла 43.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.