Прем'єр Британії у парламенті виступить проти другого референдуму щодо Brexit

Понеділок, 17 грудня 2018, 09:41

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей сьогодні виступить у парламенті і заявить про свою незгоду з другим референдумом щодо Brexit.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на опубліковані витримки з її послання.

Мей заявить парламенту, що таке голосування "зруйнує віру" британців і завдасть "непоправного збитку" політиці.

У неділю британські ЗМІ повідомили, що високопоставлені соратники Терези Мей в Консервативній партії за її спиною ведуть підготовку другого референдуму.

Це збільшує ризик того, що Британія залишиться без угоди з ЄС менш ніж за чотири місяці до виходу, що, на думку деяких представників бізнесу, може привести до катастрофічних наслідків для п'ятої за величиною економіки світу.

 "Ще одне голосування завдасть непоправної шкоди цілісності нашої політики, тому що воно скаже мільйонам людей, які вірять в демократію, що наша демократія не працює. Ще одне голосування, яке, швидше за все, не просуне нас далі, ніж попереднє", - скаже Мей депутатам сьогодні.

Мей виступить в парламенті після візиту в Брюссель минулого тижня, де вона закликала лідерів ЄС дати гарантії щодо того, що кордон з Північною Ірландією залишиться вільним від митних перевірок. В ЄС заявили, що не мають наміру переглядати умови угоди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: