В ЄС нагадали про необхідність підписання з Україною угоди про "відкрите небо"

Понеділок, 17 грудня 2018, 13:37

Рада асоціації Україна-ЄС закликала якомога швидше підписати договір про спільний авіаційний простір.

Про це йдеться у спільній заяві за підсумками 5-го засідання Ради, яке сьогодні відбулося у Брюсселі.

"Рада асоціації нагадала про важливість якнайшвидшого укладення угоди про спільний авіаційний простір", - йдеться у заяві.

Водночас у заяві немає згадок про жодні орієнтовні терміни, коли угода може бути підписана.

Також зазначається, що Рада асоціації сподівається на ухвалення ключових законів про реформу в основних транспортних секторах для виконання міжнародних зобов'язань та Угоди про асоціацію, включаючи сектори дорожнього і залізничного транспорту та закон про внутрішні водні шляхи.

Минулого тижня міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що розраховує на підписання угоди про "відкрите небо" з Європейським Союзом наступного дня після Brexit, тобто 30 березня 2019-го.

Раніше в українському уряді заявляли, що Україна і ЄС можуть вийти на підписання угоди про спільний авіапростір, необхідної лоукостерам, вже в квітні наступного року.

Європейський спільний авіаційний простір (САП) – двостороння угода між ЄС і третіми країнами, що встановлює спільні стандарти безпеки та лібералізує ринкові відносин у сфері авіації, дозволяючи ефективніше та безпечніше використання повітряного простору.

Переговори про САП з Україною завершилися в 2013 році, та підписання угоди заблоковане через конфлікт між Великою Британією та Іспанією щодо статусу аеропорту Гібралтару.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.