Другий транш ЄС на 500 млн євро має надійти Україні на початку 2019 року - уряд

Понеділок, 17 грудня 2018, 18:12
Уряд України має намір завершити четверту програму макрофінансової допомоги від ЄС та отримати другий транш кредиту на 500 мільйонів євро на початку 2019 року.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів за підсумками зустрічі прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом.

"Україна та Європейський Союз розраховують завершити, а відтак отримати другий транш діючої програми макрофінансової допомоги обсягом 500 млн євро на початку 2019 року", - йдеться у повідомленні.

"Спільними зусиллями нам вдалося пройти шлях до підписання Меморандуму про взаєморозуміння та кредитної угоди, а також виділення першого траншу макрофінансової допомоги у стислі терміни", - зазначив прем'єр Гройсман.

11 грудня Євросоюз перерахував Україні перший транш у розмірі 500 млн євро - таким чином, допомога, виділена Євросоюзом Україні з 2014 року зросла до 3,3 млрд євро. Кошти виділяють на покриття фінансових потреб України, підтримку економічної стабілізації і програми структурних реформ.

Україна минулого року не отримала третій транш у сумі 600 млн євро із попередньої програму макрофіну.

Причиною цього стало небажання запроваджувати автоматичну перевірку електронних декларацій, переглянути е-декларування для активістів та створити реєстр кінцевих власників підприємств.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.