За кошти ЄС в Україні збудують притулок для бездомних тварин

Понеділок, 17 грудня 2018, 19:08

Завдяки коштам з ЄС та польсько-українській співпраці у Виноградові на Закарпатті збудують притулок для бездомних тварин.

Про це пише "Польське радіо".

У рамках проекту також відремонтують притулок для бездомних тварин Kundelek у Ряшеві. Кошти партнери отримають у рамках програми транскордонної співпраці між Польщею, Україною та Білоруссю.

Ряшівське товариство захисту тварин отримає майже мільйон злотих, тобто понад 230 тисяч євро. Представник організації Катажина Покшива заявила, що робота розпочнеться вже у січні.

"Наразі там дещо затемно, дуже голосно, і важко підтримувати все це в чистоті. Приміщення буде поділене на декілька частин, аби, власне, забезпечити там тишу. Над всіма відсіками буде зроблено нижчим дах, що забезпечить додаткову тишу, а ґрати, що важливо, будуть замінені вікнами. На додаток буде встановлено опалення в підлозі, завдяки чому собаки, більшість з яких вже старенькі, матимуть дуже комфортні умови життя", - розповіла вона.

Сьогодні у притулку для бездомних тварин Kundelek у Ряшеві перебуває приблизно 150 собак і майже 40 котів. 

На околиці Виноградова запланували збудувати центр загальною площею 180 квадратних метрів. Там надаватимуть послуги з ветеринарної хірургії, стоматології, рентгенології, стерилізації та чіпування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.