Клімкін попередив Захід: Путін стискає хватку на горлі України

Четвер, 20 грудня 2018, 11:38

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін попередив міжнародних партнерів, що в результаті агресії біля Керченської протоки президент РФ Владімір Путін все міцніше хапає Україну за горло, і закликав їх посилити тиск на Росію.

Про це міністр написав своїй колонці для видання Politico.

"Своїм останнім нападом Путін фактично хапає Україну руками за горло і стискає його. Його кінцева мета - задушити і змусити нас замовчати; бачити, що ми зазнаємо невдачі, щоб він міг приєднати нашу країну назад до нової, підбадьореної Російської імперії", - пише український міністр.

Він назвав останній напад Росії атакою на західні цінності, які українці щиро поділяють.

"Те, що український народ рішуче налаштований дивитися на Захід – прагнути до ЄС, до НАТО, до трансатлантичного співтовариства - це анафема для Путіна. Він не може погодитися або прийняти це, тому він зробить все можливе, щоб знищити Україну", - зазначив Клімкін.

Міністр подякував міжнародному співтовариству за підтримку України, включно із закликами до Кремля на найвищому дипломатичному рівні з вимогою звільнити захоплені судна та екіпаж. Він підкреслив: треба продовжувати чинити тиск на Москву на всіх рівнях.

"Ми твердо переконані в тому, що вкрай нестабільна і небезпечна ситуація в Азовському морі і Керченській протоці може бути подолана тільки шляхом солідарності між країнами, які поділяють міжнародне право.

Для безпеки всіх наших країн я наполегливо закликаю міжнародну спільноту продовжувати чинити колективний тиск на Росію і вимагати негайного звільнення захоплених українських військовослужбовців", - резюмував міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.