Авіація США діятиме у Сирії до виводу американських військ - ЗМІ

Четвер, 20 грудня 2018, 18:54

Указ президента США Дональда Трампа про виведення американських військ з Сирії також означає кінець авіакампанії США проти "Ісламської держави".

Про це повідомили агентству Reuters у четвер американські чиновники, виступаючи на умовах анонімності.

Оголошення про виведення військ на місцях не обов'язково означало припинення повітряної війни, оскільки, на відміну від наземних військ, основні американські авіаційні сили не базуються в Сирії, а прилітають туди з сусідніх країн. Центр повітряних операцій США для повітряної війни проти ІДІЛ розташований у Катарі.

Американські чиновники заявили Reuters, що терміни закінчення повітряної кампанії будуть пов'язані з виведенням американських сил, але відмовилися визначити дату, коли це станеться.

Раніше Трамп заявив про перемогу над ІДІЛ у Сирії і зазначив, що боротьба з ісламістами була єдиною причиною присутності американських військ у країні.

У Білому домі підтвердили, що США розпочали виведення військ із Сирії. За даними ЗМІ, США потрібно 60-100 днів для виведення своїх військових.

Франція збереже присутність своїх військ в північній частині Сирії, бо вважає, що бойовики "Ісламської держави" не були знищені і продовжують загрожувати інтересам країни.

Турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган заявляє, що отримав "позитивні відповіді" від Трампа щодо ситуації на півночі Сирії, де Туреччина погрожувала розпочати нову операцію проти сирійських курдських бійців, які є частиною Сирійських демократичних сил (SDF).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: