ЄС продовжив мандат місії у Середземному морі, незважаючи на погрози Італії

П'ятниця, 21 грудня 2018, 14:42

Євросоюз продовжив мандат операції EUNAVFOR MED "Софія" у Середземному морі до 31 березня 2019 року.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради ЄС.

"Основне завдання операції – зробити внесок в роботу ЄС із руйнуванню бізнесу контрабандистів і торговців людьми в Південному Центральному Середземномор'ї", - йдеться у повідомленні.

В рамках операції також проводяться навчання лівійської берегової охорони і військово-морського флоту, а також контролюється дотримання ембарго ООН на постачання зброї у відкритому морі біля узбережжя Лівії.

Крім того, операція також проводить спостереження і збирає інформацію про незаконний обіг експорту нафти з Лівії відповідно до резолюцій Ради Безпеки ООН.

Мандат місії залишиться незмінним, незважаючи на погрози Італії вийти з неї, якщо врятованих мігрантів не будуть розподіляти між державами ЄС.

Відповідно до міжнародних правил, люди, яких врятували на морі, повинні бути доставлені в найближчі безпечні порти, які в більшості випадків знаходяться в Італії. Місія також має штаб-квартиру в Римі.

Сальвіні погрожував заборонити кораблям "Софії" привозити мігрантів до італійських портів, якщо правила не були змінені.

Очевидно, що тримісячна пролонгація місії призначена, щоб дати учасникам переговорів більше часу, щоб знайти компроміс до можливого більш тривалого продовження операції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.