На Шпіцбергені вперше в історії пограбували банк: грабіжника-росіянина вмить затримали

Неділя, 23 грудня 2018, 11:40

Росіянин пограбував банк у найпівнічнішому поселенні світу – норвезькому Лонг'їрі, розташованому на полярному архіпелазі Шпіцберген, проте оскільки в невеликому населеному пункті обмаль шляхів для втечі, його миттєво затримали.

Як повідомляється на сайті губернатора Шпіцбергену, озброєний 29-річний громадянин Росії пограбував філіал банку Sparebank 1 у п’ятницю.

Росіянин прибув на острів як турист. Він зайшов у банк близько 10:40 ранку і, погрожуючи гвинтівкою Mauser, викрав 70 тисяч норвезьких крон.

Майже відразу після пограбування його затримала поліція. Грабіжника відправили у місто Тромсе, де взяли під варту на чотири тижні.

Як зазначає агентство AFP, це банківське пограбування стало першим в історії Шпіцбергену – території у Північно-Льодовитому океані. Імовірність успішного пограбування на архіпелазі завжди була низькою.

У Лонг'їрі проживають близько 2000 осіб і практично всі знають один одного. Крім того, залишити населений пункт можна з єдиного аеропорту.

У соціальних мережах користувачі висміюють невдалу спробу пограбування, називаючи його найбільш безглуздим в історії Норвегії. "Ймовірно, він забув подумати про шлях втечі", - пишуть користувачі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.