Колись прем'єра України в Будапешті вітали поважніше, ніж президента США - уповноважений Угорщини

Четвер, 27 грудня 2018, 11:32

Угорський уповноважений міністра щодо співпраці прикордонних регіонів Угорщини та України Іштван Грежа вважає, що для виправлення помилок в угорсько-українських стосунках Будапешту і Києву слід повернутися до періоду, який тривав до 2016 року.

Про це він заявив під час спілкування з журналістами наприкінці грудня, повідомляє "Радіо Свобода".

"Нам слід повернутися до періоду, який тривав до 2016 року, коли востаннє прем’єр-міністр України Гройсман відвідав Угорщину. Я був у складі делегації в Будапешті. Його зустрічали, напевно, більш поважно, ніж американського президента. Тоді фактично було домовлено про кредитну лінію у 50 мільйонів євро, інфраструктурні проекти і багато інших. Слід завершити ці проекти і продовжити співпрацю", - зазначив Грежа.

Він наголосив, що Будапешт при цьому не може забути про статтю 7 закону "Про освіту", "яка є фактично дискримінаційною для угорців".

"Сподіваюсь, що всі домовленості будуть дотримані й найближчим часом Верховна рада проголосує за продовження терміну імплементації закону. Сподіваюся, що спільно з Києвом будемо розвивати Закарпатську область, ми кілька років це пропонуємо", - додав уповноважений міністра.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.