Віце-прем’єрка: в парламенті та уряді є ті, через кого гальмується Угода про асоціацію

П'ятниця, 28 грудня 2018, 12:24

Заступниця голови уряду з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе стверджує, що у 2018 році було виконано близько половини завдань, передбачених на рік планом виконання Угоди про асоціації ЄС, та водночас надолужувалися старі "борги".

Про це вона заявила на підсумковій прес-конференції року в Києві, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Віце-прем’єрка визнала, що із виконанням УА є певні проблеми.

"Сказати, що я суперзадоволена результатами виконання Угоди у 2018 рік – я не можу, бо є чимало депутатів у парламенті, які безвідповідально ставляться до задекларованих політичним силами завдань щодо руху в Європу. І так само я не можу сказати, що для всіх колег в уряді це є пріоритетом", - заявила Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, одна з причин такого гальмування є опір великого бізнесу, який має політичні важелі.

"Зміни, які ми маємо провести, часом наступають на бізнес-інтереси лобістських груп, які працюють в Верховній раді. Ми навіть часом бачимо, коли євро інтеграційний закон через поправки повністю змінює свою сутність та стає зовсім не євроінтеграційним", - поділилася вона досвідом минулого періоду.

Іванна Климпуш-Цинцадзе оприлюднила попередню оцінку прогресу виконання тих завдань Угоди про асоціацію з ЄС, що були розплановані на рік, що минає.

"Ті завдання, які заплановані на 2018 рік, виконані на 50%. Але може тішити те, що одночасно продовжували виконуватися завдання, які планувалися на попередній час, але не були виконані", - розповіла вона.

Детальніше читайте в оцінці Українського центру європейської політики: "Непомітна асоціація: як Україна виконує Угоду з ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.