Франція: протестувальники висунули вимогу відставки уряду

Понеділок, 3 грудня 2018, 10:52

Крістоф Шалансон, речник "жовтих жилетів", які з 17 листопада проводять акції проти зростання акцизів на пальне у Франції, закликав до відставки уряду Едуара Філіппа.

Про це він заявив в ефірі Europe1.

За його словами, у нинішній ситуації найкращим виходом була б відставка уряду. При цьому він вже має кандидатуру на посаду прем’єр-міністра.

"На чолі уряду я бачу генерала де Вільє, він служив Франції при лівих і при правих, і сьогодні це достойний чоловік для того, щоб очолити уряд", - сказав Шалансон.

У 2017 році тодішній начальник генерального штабу Збройних сил Франції генерал П'єр де Вільє подав у відставку через незгоду з президентом Еммануелем Макроном щодо скорочення витрат на оборону.

"Ми просимо про реального керівника, чоловіка чи жінку, що всерйоз сприйматиме майбутнє Франції", - сказав представник "жовтих жилетів".

У суботу Францією прокотилася третя хвиля протестів проти зростання акцизів на пальне, запланованого президентом Макроном. Найбільш руйнівним масштаб протестів виявився у Парижі, де протестувальники палили автомобілі, громили вітрини і навіть серйозно пошкодили Тріумфальну арку. Декілька сотень людей затримали, більше сотні отримали поранення тільки у французькій столиці.

Влада Франції навіть задумалася над можливістю надзвичайного стану, щоб запобігти повторенню насильства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.