У Держдепі застерегли: трудова міграція з України є загрозою для її майбутнього

Середа, 5 грудня 2018, 11:17

У Державному департаменті США попередили, що трудова міграція українців може стати проблемою для майбутнього України.

Про це заявив Джордж Кент, заступник помічника держсекретаря США, відповідальний за держави Східної Європи та Кавказу, включно з Україною.

Він нагадав, що за польськими даними, щонайменше 2 мільйони українців працюють у Польщі.

"Це чудово для польської економіки, це допомагає збалансувати польську пенсійну систему. Це непогано для конкретного українця, який отримує у Польщі більшу зарплатню, ніж така, яку він мав удома. Зрештою, це добре для американських компаній у Польщі, адже вони отримують чимало розумних працівників з України, що допомагають успіху американського бізнесу. Але все це недобре для майбутнього України", - заявив він.

"Українські таланти досягають успіху – але не у вас у державі", - додав дипломат.

Він навів приклад Яна Кума, який переїхав з Фастова до Каліфорнії, де створив WhatsApp, продав його за $19 млрд і пожертвував 500 мільйонів в благодійний фонд Силіконової долини.

"Але українська влада має зробити так, щоби наступні "Яни Куми" залишилися в Україні і колись пожертвували 500 мільйонів для Києва, а не для Сан-Франциско. Зробити, щоби наступне покоління українців лишилося у своїй державі, щоби вони досягали тут успіху, отримували освіту, створювали бізнеси – і зрештою віддячували своїй громаді, як це відбувається у Бостоні чи Сан-Франциско. Це – виклик перед Україною", - наголосив Джордж Кент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.