У партії Меркель вимагають потужної відповіді ЄС та НАТО на дії Росії на морі

Середа, 5 грудня 2018, 16:31

Речник з економічних питань фракції Християнсько-демократичного (ХДС) та Християнсько-соціального союзу (ХСС) у Бундестазі Йоахім Пфайффер виступив за спільну потужну відповідь ЄС та НАТО на російську провокацію біля Керченської протоки.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Пфайффер вважає, що після інциденту в Керченській протоці Північноатлантичний альянс має відправити в район протоки свої кораблі.

"Таким чином судна НАТО повинні забезпечити міжнародний доступ до Азовського моря", - сказав Пфайффер в інтерв'ю агентству dpa, оприлюдненому у вівторок, 5 грудня.

Водночас Пфайффер висловився категорично проти зупинки проекту газопроводу "Північний потік-2" через ескалацію між Києвом і Москвою. За його словами, поведінка президента РФ Володимира Путіна є абсолютно неприйнятною, і світова спільнота повинна дати йому це зрозуміти.

"Однак поспішні санкції чи навіть припинення будівництва "Північного потоку-2" я вважаю абсолютно неправильним підходом", - наголосив депутат Бундестагу. За його словами, газопровід сприятиме диверсифікації маршрутів постачання газу в Європу та підвищить ліквідність німецького та європейського ринків, а зупинкою будівництва "ми самі собі нашкодимо".

Раніше Уряд Німеччини відхилив заклик України надіслати німецькі військові кораблі до Чорного моря у зв'язку з агресивними діями Росії в Керченській протоці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.