Зачинені музеї і ресторани, БТРи на вулицях: Париж готується до нової хвилі протестів

П'ятниця, 7 грудня 2018, 13:40

У Парижі в суботу зачинять відомі туристичні об’єкти на тлі побоювань можливого вуличного насильства під час антиурядових протестів "жовтих жилетів".

Як повідомляє BBC, у суботу по всій Франції порядок охоронятимуть 89 тисяч поліцейських, з них у столиці – 8 тисяч. Також у Парижі будуть розміщені бронетранспортери, заявив прем'єр-міністр Едуар Філіп.

"Ми зіштовхнемося із людьми, які тут не для того, щоб протестувати, а щоб руйнувати, й ми хочемо мати засоби, аби позбавити їх свободи дій", - сказав Філіп.

Міська влада каже, що активізує захист знаменитих пам'яток після того, як Тріумфальна арка була пошкоджена минулого тижня.

Поліція наполегливо закликала магазини і ресторани на Єлисейських Полях зачинитися та прибрати з вулиць столи і стільці. Деякі музеї, такі як Лувр та Музей д'Орсете, будуть закриті. Не працюватимуть також Великий палац біля Єлисейських полів та оперні театри.

Оператор Ейфелевої вежі заявив, що загроза насильницьких акцій протесту в суботу не дозволила забезпечити "адекватні умови безпеки", тому вежа буде зачинена.

Крім того, у Франції перенесли серію футбольних матчів.

Французький уряд заявив, що скасовує непопулярний податок на пальне – початкову причину протестів. Проте демонстранти стали виявляти більш широке незадоволення політикою Еммануеля Макрона, зокрема, стосовно соціальних питань.

Детальніше про минулотижневі насильницькі протести у Франції та їхні причини читайте у статті: "Бруківка проти поліції, вогонь проти багатіїв: чому Францію охопили протести за участі "друзів Путіна".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.