Керівництво України очікує від наступниці Меркель підтримки реформ і стримання РФ

П'ятниця, 7 грудня 2018, 19:56

Керівництво України очікує від наступниці Ангели Меркель на посту голови партії Християнсько-демократичний союз Аннегрет Крамп-Карренбауер продовження підтримки України у проведенні реформ і стримування російської агресії.

Президент Петро Порошенко у своєму Twitter привітав Крамп-Карренбауер з обранням на посаду.

"Сподіваюся на вашу особисту підтримку України у проведенні реформ задля зближення ЄС, припинення російської агресії і відновлення територіальної цілісності моєї країни", - зазначив глава держави.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін відзначив чітку позицію Крамп-Карренбауер щодо дотримання норм міжнародного права.

"Щирі вітання Аннегрет Крамп-Карренбауер. Ще одна жінка у ХДС, яка займає чітку та міцну позицію у питаннях порушення міжнародного права", - зазначив міністр.

Нагадаємо, у п’ятницю новою головою найбільшої німецької партії Християнсько-демократичного союзу (ХДС) замість Ангели Меркель обрано Аннегрет Крамп-Карренбауер.

Крамп-Карренбауер поведе партію на наступні вибори та ймовірно може стати наступним канцлером Німеччини. Вона вважалася фавориткою та найбільш зручною для Меркель кандидатурою. Очікується, що Крамп-Карренбауер продовжить політику Ангели Меркель. 

Після агресії РФ біля Керченської протоки Крамп-Карренбауер заявила, що Німеччина має негайно відповісти на захоплення українських моряків і кораблів. За її словами, було б "занадто радикально" повністю відмовитися від "Північного потоку-2", але в силах Берліна скоротити об’єми поставок газу, який буде постачатися через цей газогін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.