Бабіш не має даних, що Китай готує санкції проти Чехії через Huawei

П'ятниця, 11 січня 2019, 12:48

Уряд Чехії не має інформації про те, що Китай готує будь-які санкції проти країни після попередження чеських спецслужб щодо загрози безпеці даних, яку несе використання програм і техніки Huawei та ZTE.

Про це заявив прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш, пише Radio Praha.

Заява пролунала після того, як президент Мілош Земан сказав, що Китай помститься за попередження спецслужб. Земан зазначив, що деякі члени уряду вже мають інформацію з цього приводу, однак Бабіш каже, що такими даними уряд не володіє. 

"Прем'єр повідомив, що спецслужбам слід пояснити методику аналізу потенційної небезпеки китайських технологій. Андрей Бабіш вказав, що Національне управління кібернетики та інформаційної безпеки (NÚKIB) випустило своє попередження "без попередніх консультацій і не представив жодних доказів". Голова уряду очікує, що Управління співпрацюватиме з компаніями і фірмами, що здійснюють аудит у сфері безпеки", - йдеться у повідомленні.

За словами Бабіша, лише один з міністрів вказав на можливі проблеми при використанні згаданих китайських технологій.

Бабіш наказав 160 ключовим державним і приватним організаціям, які мають вирішальне значення в управлінні державою, перевірити, чи не є вони вразливими до атаки у зв'язку з використанням програмного забезпечення або пристроїв Huawei та ZTE.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.