Трамп поговорив з Ердоганом після погрози економічно розорити Туреччину

Понеділок, 14 січня 2019, 20:08

Президент Туреччини Таїп Ердоган і голова Білого дому Дональд Трамп обмінялися думками щодо питання створення на півночі Сирії "зони безпеки", очищеної від терористів.

Про це пише Anadolu.

"Президент Ердоган висловив задоволення у зв'язку з рішенням США про виведення військ із Сирії, зазначивши готовність Туреччини надати США всебічну підтримку", - йдеться у повідомленні.

Трамп раніше пригрозив Туреччині економічним розоренням, якщо та атакує курдське ополчення YPG після виходу американських військ з півночі Сирії. У МЗС Туреччини відповіли, що не бояться економічних погроз Трампа.

"У Туреччини немає ніяких проблем з курдами, її метою є боротьба проти терористичних організацій, що загрожують нацбезпеці", - сказав Ердогану ході розмови.

Два лідери також "домовилися вивести двосторонні економічні зв'язки на вищий рівень".

Анкара розглядає сирійських курдів YPG як частину Робочої партії Курдистану (PKK), яка десятиліттями влаштовує заколоти на турецькій землі, і пообіцяла почати наступ на її позиції на півночі Сирії, навіть якщо вихід США затягнеться. Курди намагаються домовитися з урядом президента Башара Асада та його союзником Росією щодо недопущення наступу турків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: