Ірландія зраділа, що США можуть зняти санкції з компаній близького до Путіна олігарха

Четвер, 17 січня 2019, 10:05

Міністр закордонних справ Ірландії Саймон Ковені привітав підсумки голосування в Сенаті США, який 16 січня не зміг заблокувати скасування санкцій з компаній російського мільярдера Олега Дерипаски.

Про це пише Reuters.

"Російські компанії разом з деякими європейськими урядами протягом декількох місяців лобіювали полегшення санкцій", - йдеться у матеріалі.

Ковені заявив, що він сподівається, що цей крок США відкриє шлях до скасування санкцій, які стосуються ірландської компанії Aughinish Alumina з групи алюмінієвої фірми Rusal Дерипаски, що є найбільшим у світі виробником алюмінію поза Китаєм.

"Ми поважаємо різні погляди в США щодо санкцій, але наша увага завжди була спрямована на захист робочих місць і засобів до існування в Ірландії та ЄС", - сказав Ковені.

Подібне голосування в четвер пройде Нижній палаті Конгресу США, де демократи мають більшість місць.

Міністерство фінансів США продовжило термін для Дерипаски на один тиждень, щоб він позбувся своїх холдингів у Rusal, En + і EuroSibEnergo до 28 січня.

Rusal і її партнер En + в останні місяці вибрали директора і керівництво, не пов'язане з Дерипаскою, в рамках переговорів з Вашингтоном з ослаблення санкцій США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.