В Австрії черниці, відрізані від світу через снігопади, не захотіли покидати монастир

фото
Четвер, 17 січня 2019, 17:32

В Австрії черниці, чий монастир протягом кількох днів залишається відрізаним від світу через сильні снігопади, виявили бажання не покидати стіни свого прихистку.

Як повідомляє ORF, у четвер місцева влада продовжила спроби з розчищення дороги, що веде до монастиря. Але 30 черниць та духівник, які опинились заблокованими через сніг, заявили, що в них достатньо їжі і пального, тому вони хочуть залишитись на місці.

Монастир розташований на висоті понад 2 тисячі метрів над рівнем моря за півсотні кілометрів на південь від Зальцбурга. Через сильні снігопади дорогу до нього завалило деревами та снігом, висота якого сягала півтора метра.

 
Засніжений монастир, який не захотіли покидати черниці. Архівне фото з сайту meinbezirk.at

Місцева влада залучила важку та снігоочисну техніку, щоб розчистити останню ділянку засніженої дороги. Але настоятелька монастиря Лаура-Марі сказала у четвер, що всі у монастирі почуваються добре й, за прогнозами, ситуація залишатиметься стабільною. Оскільки черниці належать до споглядального ордену і принципово не ніколи не покидають монастир, вони виявили бажання залишитися в ньому і зараз.

"У понеділок, коли була завірюха і багато снігу, ми вагалися. Але оскільки сонце повернулося і дорога скоро буде вільною, ми дуже вдячні за те, що нам дозволено залишитися з Богом", - сказала ігуменя.

Черниці ордену "Сестри Вифлеєму та Успіння Пресвятої Діви Марії" ведуть суворе, закрите життя. Велику частину свого часу вони проводять мовчки у келіях, моляться, їдять і працюють.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.