У Норвегії створили історичний уряд більшості, узгодивши нові закони про аборти

П'ятниця, 18 січня 2019, 10:34

Прем'єр-міністр Норвегії Ерна Сольберг (Консервативна партія) приєднала 17 січня невелику партію "Християнські демократи" до її уряду з трьох партій, що зробило його першим урядом більшості в Норвегії з 1985 року.

Про це пише EUobserver.

Намагаючись заманити "Християнських демократів" до коаліції, Консервативна партія Сольберг почала обговорення більш жорстких законів про аборти у зв'язку з "розвитком біотехнологій".

"Християнські демократи" виступають за обмеження на аборти, зокрема, хочуть заборонити переривати вагітність після 12 тижня за винятком випадків, коли йдеться про вроджені вади чи загрозу життю. Також мають змінитися правила лікування безпліддя. У листопаді тисячі людей по всій Норвегії взяли участь у демонстраціях проти обмежень на аборти.

"Християнські демократи" мають лише 8 крісел у 169-місному парламенті, проте надавали часто вирішальну допомогу коаліції меншості, починаючи з 2013 року. 

Маючи більшість за спиною (до коаліції також належать права антиіммігрантська Партія прогресу та "Ліберали"), Сольберг буде мати більше сил, щоб реалізувати свою програму зниження податків та виведення економіки Норвегії з-під нафтової залежності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.