Греція має особливі зв'язки з двома українськими містами - посол

Субота, 19 січня 2019, 10:38

Греція має особливі зв'язки з Одесою і Маріуполем. 

Про це в інтерв'ю ZN.ua сказав надзвичайний та повноважний посол Греції в Україні Георгіос Пукаміссас.

"Греція — морська держава, що має особливі зв'язки з такими містами-портами, як Одеса і Маріуполь. Якщо Європу більше цікавить, що відбувається на сході України, то Грецію — на північному узбережжі Азовського моря, оскільки в районі Маріуполя проживають греки. Їх налічується близько 100 тисяч. Ми хотіли б, щоб ці люди не відчували жодних проблем у зв'язку із труднощами в роботі порту", - сказав він.

Греція виступає за те, щоб був вільний доступ до порту Маріуполя, щоб його робота не переривалася, оскільки неповна завантаженість спричиняє соціально-економічні проблеми, підкреслив посол.

"Для нормальної роботи порту потрібно, щоб ніхто не створював труднощів, ні Росія, ні хтось інший.  Те, що відбулося 25 листопада, — це трагедія. Ми би дуже хотіли, щоб проблема врегулювалася, а ситуація нормалізувалася", - додав дипломат.

Пукаміссас також запевнив, що Греція "дотримується санкцій" і виступає за відновлення територіальної цілісності України.

"Безумовно, кожна країна має свої інтереси, але ми — члени Європейського Союзу й у нас єдина політика. Але чого хоче Україна? Україна хоче втратити Донбас остаточно? Для Греції Україна — це сукупність територій, що включають і Донбас, і Крим. І ми намагаємося зробити так, щоб так звані народні республіки повернулися до складу України", - наголосив посол.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.