Орбан підтримав італійсько-польську "вісь" для протистояння Франції та Німеччині

П'ятниця, 11 січня 2019, 08:20

Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан у четвер заявив про свою повну підтримку італійсько-польської ініціативи щодо створення правого альянсу для виборів до Європарламенту, які відбудуться у травні.

Про це пише DW.

Орбан сказав, що метою Угорщини є отримання антиіммігрантської більшості в Європейському парламенті, яку він сподівався поширити на Європейську комісію, а пізніше, оскільки національні вибори змінять політичний ландшафт ЄС, і на Європейську раду.

Міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні заявив  під час візиту до Варшави в середу, що Італія та Польща повинні об'єднати зусилля в євроскептичному альянсі, висловивши сподівання, що "італо-польська вісь" замінить нинішню "французько-німецьку вісь".

"Польсько-італійський чи варшавсько-римський альянс є однією з найбільших подій, з яких цей рік можна було б розпочати", - сказав Орбан, описуючи Сальвіні як "героя", що зупинив міграцію на берегах Італії.

Партія "Ліга" Сальвіні є членом групи ультраправих "Європа націй і свобод", до якої належать також французьке "Національне зібрання" Марін Ле Пен та австрійська Партія свободи. 

У разі приєднання польської партії "Право і спаведливість" група може стати однією з найбільших у новому ЄП. Сальвіні переконав також голландську ультраправу Партію свободи (PVV) приєднатися до групи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: