Прем'єр-міністр Італії заявив про ризик розпаду ЄС

Понеділок, 14 січня 2019, 16:28

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив у понеділок, що Європейський Союз ризикує розпастися, якщо не знайде спільної позиції щодо мігрантів.

Про це пише ANSA.

"Якщо ми будемо продовжувати стояти на місці, не маючи спільного шляху, ми ризикуємо зруйнувати європейське будівництво", - сказав Конте на прес-конференції, коментуючи зустріч в Римі з європейським комісаром з внутрішніх справ Дімітрісом Аврамопулосом.

Аврамопулос також провів переговори з віце-прем'єр-міністром і міністром внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні, який очолив жорстку позицію уряду щодо відмови в доступі до італійських портів кораблям неурядових організацій, що допомагають мігрантам перебратися через Середземне море.

"Італію залишили на самоті, і тепер ми даємо раду самостійно. Ми не говорили про морську блокаду з Аврамопулосом, але ми обговорювали інструменти для захисту кордонів, що є дуже важливим питанням для управління потоками мігрантів. Інакше ми заохочуємо фактор міграційного притягування", - сказав Конте.

Новий жорсткий антимігрантський закон, прийнятий парламентом Італії 28 листопада, полегшує висилку новоприбулих і обмежує посвідки на проживання в країні, яка стала головними воротами для мігрантів, що перетинають Середземне море.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.