Єврокомісія закликала Литву вирішити проблему з вуличними туалетами

Четвер, 24 січня 2019, 21:11

Європейська комісія закликала Литву протягом двох місяців вирішити проблему з вуличними туалетами у населених пунктах, де проживає понад 2 тисячі осіб.

Про це повідомляє литовське видання Diena.

Представництво Європейської комісії в Литві повідомило, що комісія перейшла до другого етапу розгляду порушення Литвою європейських правил у цій сфері.

В лютому 2017 року Європейська комісія розпочала процедуру проти Литви, оскільки значна частина населення країни все ще не під'єднана до централізованої каналізаційної системи.

Якщо це порушення Литва не усуне, Європейський суд може призначити країні штраф у розмірі мільйона євро. В минулому було підраховано, що виконання всіх вимог Директиви ЄС про очищення міських стічних вод може коштувати країні 100 мільйонів євро.

У 2018 році в Литві було 75 населених пунктів із населенням понад 2 тисяч жителів з вуличними туалетами. У цьому році їх залишиться 66.

Торік у грудні литовський Сейм ухвалив поправки до закону про питну воду та управління стічними водами. Відповідно до поправок жителі невеликих міст зобов’язані підключитися до централізованої каналізаційної системи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.