Рекордний "шатдаун": Сенат США відхилив законопроекти для відновлення роботи уряду

П'ятниця, 25 січня 2019, 07:59

Сенат США відхилив два законопроекти, які могли покласти край блокуванню роботи уряду і федеральних агентств.

Про це повідомляє ВВС.

Законопроект республіканців набрав 50 голосів і 47 проти, а законопроект демократів отримав 52 голоси і 44 проти. Для прийняття документів необхідно було 60 голосів.

Тим часом, 800 тисяч федеральних працівників як і раніше залишаються без заробітних плат. "Шатдаун" в США триває рекордні 34 дня і поки немає передумов для його швидкого завершення.

Шість республіканців-перебіжчиків, в тому числі колишній кандидат в Білий дім і сенатор від штату Юта Мітт Ромні, проголосували за законопроект демократів. Він передбачав відновлення роботи уряду до 8 лютого.

Один консервативний демократ підтримав республіканський законопроект, який забезпечив би $5,7 млрд, які президент Дональд Трамп вимагає виділити на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Перед голосуванням агентство Associated Press опублікувало результати соціологічного опитування, які показали, що "шатдаун" негативно позначився на популярності Трампа.

Всього 34% американців підтримали президента в цілому - в порівнянні з 42% місяцем раніше. Але його схвалення серед республіканських виборців близьке до 80%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.